Comandă de minim 250 lei si primești transportul gratuit, iar plata se face în siguranță cu cardul.

0

Coșul tău este gol

16, July, 2021 3 min read

Gavril Loredana – @gimmesomeflavorblog pe Instagram – a pregătit o rețetă de piept de pui la grătar cu mango salsa și orez basmati demențială, colorată și nemaipomenit de aromată.

 

Ingrediente

  • 200g piept de pui
  • 100g orez basmati
  • 50g mango Terarium
  • 1 ceapă roșie
  • ceapă verde
  • coriandru proaspăt
  • 1 Jalapeno
  • 6 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • jumătate de linguriță de fulgi de Chilli (dacă nu dorești ca preparatul final să fie ușor picant, nu pune)
  • jumătate de linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de Paprika dulce
  • coajă de lămâie
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline extravirgin

 

Piept de pui la grătar cu mango salsa și orez basmati

Dacă îți place să încerci constant mâncăruri noi si interesante, ești în locul potrivit. Pieptul de pui la grătar cu mango salsa și orez basmati este un fel principal de mâncare cum rar ți-a fost dat să guști, însă nu există nicio urmă de îndoială că vei dori să repeți experiența odată ce o faci pentru prima dată.

Înainte de a da iama în bucătărie, asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână. Lipsa unuia singur poate determina schimbarea aromei întregului preparat.

Și deși te va uimi să citești asta, nu carnea este ingredientul vedetă al rețetei. Mango este cel care o face spectaculoasă. Fără el, ar fi un fel de mâncare cât se poate de obișnuită.

Prin urmare, ai grijă ca mango cu care prepari salsa să fie gustos. În acest fel, este garantat succesul mese și evitat eșecul. Mergi la sigur cu mango congelat de la Terarium: e dulce, aromat și sănătos.

Nu e timp de pierdut, iată modul de preparare al pieptului de pui cu mango salsa și orez basmati. Pașii de urmat sunt destul de mulți, dar nu uita că cu răbdarea îți saturi foamea.

 

Mod de preparare

Pasul 1: Tăiem pieptul de pui felii și îl curățăm dacă este cazul.

Pasul 2: Începem să pregătim marinata - adăugăm pe o farfurie Paprika dulce, pudra de usturoi, fulgii Chilli, sare și piper.

Pasul 3: Răzuim un cățel de usturoi și coaja de lămâie peste mixul format mai devreme.

Pasul 4: Tăiem mărunt frunzele de patrunjel și le adăugăm în farfurie.

Pasul 5: Adăugăm zeama de lămâie și uleiul de măsline peste compoziție.

Pasul 6: Amestecăm bine marinata și punem pieptul de pui, acoperindu-l cu atenție cu mixul nostru format mai devreme.

Pasul 7: Împachetăm carnea în folie alimentară și o lăsăm la frigider până a doua zi.

Pasul 8: Punem o oală cu apă pe foc, turnând sare în apă.

Pasul 9: Când apa a început să fiarbă, adăugăm orezul basmati și îl fierbem timp de 10-15 minute.

Pasul 10: Punem o tigaie grill pe aragaz și o încălzim, iar apoi punem pieptul de pui răcit pe ea.

Pasul 11: Gătim fiecare parte a pieptului pentru 2-3 minute.

Pasul 12: Tăiem legumele pentru a pregăti mango salsa.

Pasul 13: Spălăm roșiile cherry, coriandrul și jalapeno, pe care apoi le tăiem mărunt.

Pasul 14: Tăiem bucăți ceapa roșie, ceapa verde și mango.

Pasul 15: Punem legumele tăiate într-un bol, iar apoi le condimentăm cu sare, piper și suc de lămâie/lime.

Pasul 16: Așezăm orezul, pieptul de pui și mango salsa într-un bol.

 

După atâta muncă istovitoare, e vremea pentru savurat deliciul culinar!


Lasă un comentariu