Comandă de minim 150 lei si primești transportul gratuit, iar plata se face în siguranță cu cardul.

0

Coșul tău este gol

16, July, 2021 2 min read

Prietenii noștri Laura & Dragoș de pe Instagram (@hunger_management_by_ld) vin la noi cu o rețetă minunată de clătite la tavă pentru un mic dejun delicios și sățios sau un desert de pomină. Tu alegi!

 

Ingrediente

  • 270g făină
  • 380ml lapte bătut
  • 250g ricotta
  • 3 linguri zahăr
  • 100g de unt topit
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250g afine și zmeură congelate Terarium

 

Clătite la tavă cu fructe de pădure

Te-ai săturat de aceleași rețete clasice și extrem de simple pentru deserturi? Este timpul să încerci ceva nou sau, mai degrabă, să aduci un suflu inedit unui preparat iubit de toată familia: clătitelor!

Clătitele la tavă cu fructe de pădure, a căror modul de preparare este prezentat în continuare, trebuie încercate de fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață. Textura lor este unică și rețeta deloc complexă.

Avantajul e că nu te mai chinui nonstop cu tigaia, să învârți clătitele și să ai mare grijă să nu se ardă. Pur și simplu pui compoziția în tavă și o bagi la cuptor. Rezultatul este de-a dreptul divin!

Scorțișoara și esența de vanilie amplifică savoarea clătitelor, în timp ce fructele de pădure o completează. Astfel, acestea nu sunt nici prea acre, dar nici prea dulci. Este combinația perfectă dintre cele două arome.

Nu pierde timpul prin piață sau magazin pentru a cumpăra fructe. În cazul afinelor și zmeurei, ia-le direct de aici! Terarium îți aduce fructe congelate de cea mai buna calitate și cu un aport energetic ridicat.

Haide, așadar, să vedem cum preparăm clătite la tavă cu fructe de pădure.

 

Mod de preparare

Pasul 1: Preîncălzim cuptorul la 200°C.

Pasul2: Se așază hârtie de copt într-o tavă, care apoi se unge cu o lingură din untul topit.

Pasul3: Amestecăm într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul, scorțișoara și praful de sare.

Pasul4: Se ia alt bol în care se amestecă ouăle, laptele bătut, esența de vanilie și untul topit. La final se adaugă ricotta și se încorporează în conținut.

Pasul 5: Turnăm amestecul lichid peste cel de făină și amestecăm bine de tot.

Pasul6: Se toarnă compoziția în tavă și se adaugă deasupra fructele de pădure.

Pasul7: Tava intră la cuptor timp de 15 minute.

 

E timpul pentru un festin dulce, bun atât pentru trup, cât mai ales pentru suflet!


Lasă un comentariu