Astăzi vă prezentăm o idee delicioasă de mic dejun/brunch sau chiar si un aperitiv, creată de Roxana - @sweetlemon.r - instagram
Folosim acesti hribi întregi, din care am pregătit minunatele bruschete pline de arome.
Pentru 5-6 bruschete.
- 150 gr. cremă de brânză tartinabila (vegană sau normală)
- Un fir de ceapă verde tocat mărunt
- O jumătate de legătură pătrunjel tocat mărunt, plus/sau alte verdețuri după placul fiecăruia
1. Pentru crema de brânză se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă verdețurile, se amestecă bine si se păstrează la frigider până o folosim.
2. Hribli se taie felli, sau cubulețe, si se gătesc în unt ghee (sau ulei de măsline) până când devin maronii. De preferat să fie gătiți în mai multe ture ca să se prăjească uniform.
După ce i-am prăjit, adaugăm hribii in tigaie împreună cu cimbrișorul tocat mărunt, usturoiul tăiat feliuțe si se lasă până când usturoiul devine fragrant. Opțional se adaugă și o lingură de vin alb, un cub unt ghee și se lasă până la evaporare. La sfârșit se condimentează cu sare, piper și fulgi chilli.
3. Pregătiti feliile de pâine (fără gluten pentru intoleranți) toast la cuptor, stropite cu puțin ulei de măsline si lăsate până prind o culoare frumoasă.
4. La asamblare, se ung felile de pâine toast cu cremă de brânză cu verdețuri, deasupra hribii, iar la alegere se pot presăra alune de pădure mărunțite.
enihuneneka
10, March, 2023
] Eloqitu rlw.ghbw.terarium.ro.srp.vb http://slkjfdf.net/